Tips voor het kopen van een schooltas voor kinderen!

Tips voor het kopen van een schooltas voor kinderen!

Kinderen die naar school gaan, hebben natuurlijk een goede schooltas nodig! Maar hoe kies je een schooltas uit als er zoveel keuze is? In dit artikel leggen we je uit waar je op kunt letten als je op zoek bent naar een handige tas voor naar school.

1. Verstelbare schouderbanden

Als je naar school gaat, dan zit je vaak nog in de groei. Daarom is het slim om een schooltas met verstelbare schouderbanden te kopen, want soms groei je als kind sneller dan dat de tas kapot gaat! Veel rugtassen hebben bijvoorbeeld schouderbanden die in lengte verstelbaar zijn, dus kun je altijd de tas afstemmen op je lichaamslengte. Verder is het ook wel handig om bijvoorbeeld de schouderbandjes wat korter te maken als de tas niet zo vol zit, want dat draagt wat fijner. Dus ook als je niet veel zal groeien, maakt een verstelbare tas je schoolleven wat makkelijker!

2. Handige indeling

Wat neem je allemaal mee naar school? Bij het kopen van een schooltas moet je altijd rekening houden met deze vraag. Heb je bijvoorbeeld elke dag veel boeken of misschien zelfs een laptop of tablet mee? Dan moet je natuurlijk een schooltas hebben waarin dit allemaal past. Een schooltas met een gewatteerd vakje, speciaal voor je laptop of tablet is dan geen overbodige luxe.

3. Wat voor soort schooltas is geschikt?

Schooltassen komen in allerlei soorten en de populairste keuze voor kinderen is waarschijnlijk de rugzak! Een schoolrugzak is namelijk makkelijk te dragen voor op de fiets en is wat beter voor je rug dan tassen die je op een schouder draagt. Als je elke dag met een zware schooltas moet lopen, dan is het belangrijk dat je je lichaam niet overmatig belast. Kies dus in ieder geval voor een schooltas die jij fijn vindt om elke dag te dragen, zonder dat je daar pijn of last van gaat krijgen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *